Om onze apps en configuraties te gebruiken moet je je eerst aanmelden voor een ExpressVPN-account.

NB: Deze functie is momenteel alleen beschikbaar op V1 van de ExpressVPN routerapp en niet beschikbaar voor OpenWRT routers. Voor de nieuwste functies en functionaliteiten downloadt u de nieuwste versie van de ExpressVPN router firmware.

Deze handleiding zal u tonen hoe u uw ExpressVPN router op het internet aansluit zonder deze op een modem aan te sluiten. U kunt dan uw apparaten verbinden met de ExpressVPN router en veilig browsen op het web. Dit is een proces dat bekend staat als bridging. Een gebridgde verbinding is iets langzamer en minder betrouwbaar dan een bekabelde Ethernet verbinding.

Om uw ExpressVPN router met het internet te verbinden zonder de router aan te sluiten op een modem, volgt u deze stappen:

1. Verbind uw laptop, telefoon of tablet met het wifi netwerk van uw ExpressVPN router via een Ethernet kabel.
  2. Ga naar het admin dashboard van uw ExpressVPN router. Voer de gebruikersnaam “admin” in en het achtcijferige wachtwoord dat op de onderkant van uw router staat afgedrukt.
    Klik op “Aanmelden.”
  3. Klik in de bovenste navigatiebalk op Netwerk.
    expressvpn-router-1.5.7-click-network
  4. Kies op het tabblad Wifi, onder Draadloos overzicht, de frequentie die u wilt gebruiken en klik vervolgens op Scannen. (Radio0 staat voor de 5 GHz frequentie en radio1 voor de 2,4 GHz frequentie).
    Vind het netwerk dat u wilt gebruiken en klik vervolgens op “Scannen.”
  5. Kies het wifi netwerk waarmee u wilt verbinden (bijv. uw wifi thuisnetwerk), klik vervolgens op Netwerk verbinden.
    Klik op “Netwerk verbinden.”
  6. In het scherm Netwerk verbinden: Instellingen, voert u uw wifi netwerk wachtwoord in voor WPA passphrase en een netwerknaam voor Naam van het nieuwe netwerk. Klik op Indienen.
  7. Klik op Opslaan en toepassen.

Nu kunt u een ander apparaat dat u wilt gebruiken met de router verbinden. U zou in staat moeten zijn om op het web te browsen met dit “gebridgde” apparaat.

Om te controleren of uw apparaat met de router is verbonden, kunt u de IP checker gebruiken om te zien of u correct verbonden bent met een ExpressVPN serverlocatie.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.