Deze gids toont u hoe u uw persoonlijke IP adres en het standaard gateway adres van uw router kunt vinden.

Spring naar…

Uw persoonlijke IP adres zoeken
Uw standaard gateway adres zoeken

Uw persoonlijke IP adres zoeken

Als u met het internet verbonden bent, krijgt uw apparaat een persoonlijk IP adres toegewezen door de router in uw lokale netwerk. Met andere woorden: verschillende apparaten die met hetzelfde netwerk verbonden zijn, hebben verschillende persoonlijke IP adressen. Het persoonlijke IP adres van een apparaat is niet hetzelfde als het openbare IP adres; dat laatste wordt door apparaten buiten uw lokale netwerk gebruikt om uw apparaat aan te spreken.

Voor het configureren van instellingen met betrekking tot uw netwerk is het handig om uw persoonlijke IP adres te weten.

In Windows

1. Klik in de linkeronderhoek van het scherm op Window's Start button.. Zoek naar “cmd” en selecteer Command Prompt.

Search for “cmd” and click “Command Prompt.”

2. In de Command Prompt typt u
ipconfig
Druk op Enter.

3. Het persoonlijke IP adres van uw apparaat verschijnt naast IPv4 Address.

Your device’s private IP address will be shown next to “IPv4 Address.”

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke hulp contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

In Mac

1. Klik in de linkerbovenhoek van het scherm op "Apple" icon.. Selecteer dan System Settings
  2. Selecteer Network Wi-Fi.The user interface of the macOS network system setting
  3. Klik op DetailsScreenshot of the macOS system settings UI under network > Wi-Fi
  4. Klik op het tabblad TCP/IP. Het persoonlijke IP adres van uw apparaat verschijnt naast IPv4 Address.

the TCP/IP tab under macOS network settings

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke hulp contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

In iOS

1. Ga naar Settings.
  2. Tik op Wi-Fi.
  3. Tik op de naam van het wifi netwerk waarmee uw apparaat verbonden is.
  4. Het persoonlijke IP adres van uw apparaat verschijnt naast IP adres.
    Your device’s private IP address will be shown next to “Router.”

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke hulp contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

In Android

Meeste Android apparaten

1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik onder wifi op uw wifi netwerk dat nu actief is.
  3. Tik op Advanced. Het persoonlijke IP adres van uw apparaat verschijnt naast IP adres.
    Your device’s private IP address will be shown under “IP address.”

Samsung Android apparaten

1. Ga naar Instellingen > Verbindingen > Wifi.
    Tap "Wi-Fi."
  2. Tik naast uw wifi netwerk dat nu actief is op "Settings" icon..
    Tap the gear icon next to your current active Wi-Fi network.
  3. Het persoonlijke IP adres van uw apparaat verschijnt onder IP adres.
    Your device’s private IP address will appear under “IP address.”

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke hulp contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Het standaard gateway adres van uw router zoeken

Wanneer u met het internet verbonden bent, heeft uw router (vaak standaard gateway genoemd) een IP adres. Uw standaard gateway stuurt het verkeer van uw lokale netwerk naar andere netwerken of het internet, en omgekeerd.

Om netwerkproblemen op te lossen of de instellingen van uw router te vinden, is het handig als u weet hoe u uw standaard gateway kunt bereiken.

In Windows

1. Klik in de linkeronderhoek van het scherm op Window's Start button.. Zoek naar “cmd” en selecteer Command Prompt.
    Search for “cmd” and click “Command Prompt.”
  2. In de Command Prompt typt u ipconfig Druk op Enter.
    Type “ipconfig” in the Command Prompt.
  3. Uw standaard gateway verschijnt naast Default Gateway.
    Your default gateway’s IP address will be shown next to “Default Gateway” in the “Command Prompt.”

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke hulp contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

In Mac

1. Klik in de linkerbovenhoek van het scherm op "Apple" icon.. Selecteer dan System Preferences.
  2. Selecteer Network > Wi-Fi.
    The user interface of the macOS network system setting
  3. Klik op Details… Screenshot of the macOS system settings UI under network > Wi-Fi
  4. Klik op het tabblad TCP/IP. De gateway van uw router verschijnt naast Router.
    Router IP address under network settings for macOS

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke hulp contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

In iOS

1. Ga naar Settings. Tik op Wi-Fi.
  2. Tik op het wifi netwerk dat nu actief is.
  3. Het IP adres van uw standaard gateway verschijnt naast Router.

Your default gateway’s IP address will be shown next to “Router.”

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke hulp contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Op Android

Meeste Android apparaten

1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik onder wifi op het wifi netwerk dat nu actief is.
  3. Tik op Advanced. Het IP adres van uw standaard Gateway verschijnt onder Gateway.
    Your default gateway’s IP address will be shown under “Gateway.”

Samsung Android apparaten

1. Ga naar Instellingen> Verbindingen> Wifi
    Tap "Wi-Fi."
  2. Tik naast het wifi netwerk dat nu actief is op"Settings" icon..
    Tap the gear icon next to your current active Wi-Fi network.
  3. Tik op Geavanceerd.
  4. Voor IP instellingen selecteert u Statisch.
    Tap “Static.”
  5. Het IP adres van uw standaard gateway verschijnt onder Gateway.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke hulp contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven