Deze handleiding laat zien hoe je port forwarding kunt instellen op een router die ExpressVPN draait.

Belangrijk:

• Controleer of je internetprovider port forwarding ondersteunt (providers die Carrier-grade NAT gebruiken doen dat meestal niet).
      • De geforwarde poorten bevinden zich buiten de VPN-tunnel, dus ze worden niet door de VPN beschermd.

Raadpleeg de sectie hieronder die van toepassing is op de versie van ExpressVPN die jij gebruikt. Om te vinden welke versie van ExpressVPN je gebruikt kun je deze handleiding raadplegen.

Spring naar…

Port forwarding instellen op een router waarop ExpressVPN (v2) draait
Port forwarding instellen op een router waarop ExpressVPN (v1) draait

Port forwarding instellen op een router waarop ExpressVPN (v2) draait

1. Log in op je router waarop ExpressVPN draait.
      2. Selecteer Geavanceerde instellingen > Port forwarding.
      3. Selecteer Nieuwe regel toevoegen.
        Select “Add New Rule.”
      4. Voer de volgende informatie in:
        • Beschrijving: voer een naam in waarmee je de doorgeschakelde poort kunt herkennen.
        • Apparaat: selecteer het apparaat dat je op afstand wilt gebruiken.
        • Interne poort: voer een getal in tussen 1 en 65.535.
        • Externe poort: voer een getal in tussen 1 en 65.535.
        • Protocol: selecteer het protocol dat je wilt.
      5. Selecteer Opslaan om de nieuwe regel toe te voegen.
        Select “Save.”

Het geselecteerde apparaat moet nu op afstand bereikbaar zijn op je openbare IP-adres met behulp van de externe poort die je hebt ingevoerd.

Opmerking: je kunt de IP Adreschecker van ExpressVPN gebruiken om je openbare IP-adres te achterhalen.

Een DDNS hostnaam gebruiken om op afstand toegang te krijgen tot apparaten

Je  kunt ook, in plaats van je openbare IP-adres te gebruiken, een DDNS hostnaam instellen om op afstand toegang te krijgen tot apparaten aangesloten op de router waarop ExpressVPN draait.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Port forwarding instellen op een router waarop ExpressVPN (v1) draait

Linksys WRT1200AC, WRT1900AC(S) en WRT3200ACM

Ga naar het dashboard van de ExpressVPN router. Log in met je adminwachtwoord van de router.

Selecteer Netwerk in de bovenste navigatiebalk. In de zijbalk selecteer je Firewall > Port Forwards.

Onder Nieuwe Port Forward voer je de volgende informatie in:

• Naam: voer een naam in waarmee je de doorgeschakelde poort kunt herkennen.
  • Protocol: selecteer TCP+UDP.
  • Externe zone: selecteer wan.
  • Externe poort: voer een getal in tussen 1 en 65,535.
  • Interne zone: selecteer lan.
  • Interne IP: 192.168.42.1 (standaard).
  • Interne poort: voer een getal in tussen 1 en 65,535.

Selecteer Toevoegen > Opslaan & toepassen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.