Du må registrere deg for en ExpressVPN-konto for å bruke appene og konfigurasjonene våre.

Denne veiledningen viser deg hvordan du konfigurerer ExpressVPN-appen for Linux.

ExpressVPN er kompatibel med disse Linux-operativsystemene:

• Ubuntu: 20.04 og nyere
  • Debian: 10 og nyere
  • Fedora: 37 og nyere
  • Arch: siste rullende utgivelse
  • Raspberry Pi (armhf): Pi OS 10 og nyere
  • Mint: Linux Mint 20 og nyere
Viktig: ExpressVPN støtter ingen distro som ikke er oppført ovenfor offisielt. Hvis distroen din er basert på noen av de ovennevnte operativsystemene, kan du fortsatt konfigurere og bruke ExpressVPN på den ved å følge denne opplæringen. ExpressVPN vil imidlertid ikke gi løsninger for eventuelle problemer på disse distroene.

Hvis du foretrekker å kontrollere Linux-appen for ExpressVPN med et grafisk brukergrensesnitt (GUI), kan du gjøre det med ExpressVPN-nettleserutvidelsen for Chrome og Firefox. Installer nettleserutvidelsen etter at du har konfigurert appen.

Foretrekker du manuell konfigurasjon? Se instruksjonene for manuell konfigurasjon for OpenVPN (via terminalen) og OpenVPN (via Ubuntu Network Manager).

Foretrekker du video? Du kan følge med på det innebygde klippet eller se videoen på YouTube her.

Hopp til …

Last ned installasjonsprogrammet
Installer og aktiver appen
Koble til en VPN-serverlokasjon
Koble fra en VPN-serverlokasjon
Velg en annen VPN-serverlokasjon
Bytt til en annen VPN-protokoll
Blokker annonser, sporere og ondsinnede nettsteder
Åpne appmanualen
Bruk funksjonen for automatisk fullføring
Bruk funksjonen for automatisk tilkobling
Bruk ExpressVPN-nettleserutvidelsen
Avinstaller appen
Feilsøk tilkoblingen din

Last ned installasjonsprogrammet

Gå til ExpressVPN-konfigurasjonssiden. Hvis du blir bedt om det, skriv inn ExpressVPN-legitimasjonen din og trykk logg på.

Skriv inn innloggingsdetaljene dine, og klikk «Logg inn».

Skriv inn bekreftelseskoden som sendes til e-posten din.

Til høyre velger du Linux-operativsystemet ditt.

Velg ditt Linux-operativsystem.

Merk: Debian- og Mint-brukere bør velge Ubuntu. Du kan finne ut hvilket Ubuntu- eller Fedora-operativsystem du kjører. Gå til terminalen og trykk deretter:

uname -m

eller

arch

Hvis du ser «64» (for eksempel, «x86_64»), bruker du en 64-biters Linux-distribusjon. I dette tilfellet bør du laste ned 64-biters installasjonsprogrammet.

Trykk last ned.

Klikk «Last ned».

Velg lagre fil. Trykk OK.

Hold dette nettleservinduet åpent. Du vil trenge aktiveringskoden for konfigurasjonen senere.

Du trenger aktiveringskoden for konfigurasjonen senere.

Valgfritt: Les om nedlasting av PGP-nøkkelen og bekreftelse av signaturen.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtte for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Installer og aktiver appen

Installer appen

Merk: Hvis du ikke kan installere appen direkte med GUI, kan du installere den ved å bruke kommandolinjen.

Gå til nedlastingsmappen. Finn og høyreklikk på installasjonsfilen du lastet ned tidligere. Trykk åpne med annet program > programvareinstallasjon > velg.

Trykk installer.

Klikk «Installer» for å laste ned installasjonsfilen for ExpressVPN.

Skriv inn passordet ditt og trykk deretter autentiser.

Skriv inn passordet ditt, og klikk «Autentiser».

Installasjonen vil starte umiddelbart.

Gå til terminalen når installasjonen er fullført.

Kjør denne kommandoen i terminalvinduet:

expressvpn

Kjør kommandoen «expressVPN».

Kommandolinjeinstallasjon for appen

Kjør denne kommandoen i terminalvinduet:

cd ~/Downloads/

Kjør kommandoen «cd Downloads».

Avhengig av distribusjonen din, kjør en av følgende kommandoer:

Ubuntu/Debian/Mint:

sudo dpkg -i [installer filename]

Kjør kommandoen for å installere installasjonsfilen for ExpressVPN.

Fedora:

sudo dnf install [installer filename]

Arch:

sudo pacman -U [installer filename]

Skriv inn brukerpassordet ditt for å installere filen.

For Arch, skriv inn y for å fortsette installasjonen.

Aktiver appen

Åpne en ny terminal. Kjør denne kommandoen:

expressvpn activate

Kjør kommandoen «expressvpn activate».

Lim inn aktiveringskoden du fant tidligere. Merk at koden ikke dukker opp på skjermen. Trykk enter.

Du kan hjelpe til med å forbedre ExpressVPN ved å dele anonymiserte diagnoserapporter. Skriv inn y for å akseptere eller n for å avslå.

Skriv «y» eller «n» for å velge om du vil bidra til å forbedre ExpressVPN.

Hvis du ønsker å velge bort å sende diagnostikk til ExpressVPN i fremtiden, kjør denne kommandoen:

expressvpn preferences set send_diagnostics false

Kjør kommandoen for å velge bort sending av diagnostikk.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtte for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Koble til en VPN-serverlokasjon

Kjør denne kommandoen i terminalvinduet:

expressvpn connect

Kjør kommandoen «expressvpn connect».

Hvis du kobler til for første gang, vil ExpressVPN bruke smartlokasjon til å velge en serverlokasjon, som anbefales til deg basert på faktorer som hastighet og nærhet.

Hvis dette ikke er første gang du kobler til, vil ExpressVPN koble seg til serverlokasjonen du sist var koblet til.

Når du er koblet til, vil du se meldingen «Koblet til …» i grønt.

Du vil se den grønne meldingen som viser «connected to».

Som standard vil du se et varsel som indikerer at ExpressVPN er tilkoblet.

Du er koblet til ExpressVPN.

Merk: Med et enkelt ExpressVPN-abonnement kan du koble til VPN på opptil åtte forskjellige enheter samtidig, uavhengig av plattform. Hvis du prøver å koble til mer enn åtte enheter samtidig, vil du se denne skjermen:

Du har overskredet ExpressVPNs grense for antall brukere for dette abonnementet.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtte for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Koble fra en VPN-serverlokasjon

Kjør denne kommandoen for å koble fra en serverlokasjon:

expressvpn disconnect

ExpressVPN vil koble fra serveren det er tilkoblet.

Kjør kommandoen «expressvpn disconnect».

Som standard vil du se en melding som indikerer at ExpressVPN er frakoblet.

Du er koblet fra ExpressVPN.

Trenger du hjelp? Koble til ExpressVPNs kundestøtte for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Koble til en annen VPN-serverlokasjon

Skriv inn følgende kommando i terminalen for å finne en liste over anbefalte steder å koble til:

expressvpn list

Som standard vil ExpressVPN foreslå lokasjonen som gir deg den mest optimale opplevelsen, kalt smartlokasjon, øverst på listen.

For å se en liste over alle tilgjengelige steder, skriv inn:

expressvpn list all

Koble til en bestemt VPN-serverlokasjon

For å koble til en bestemt serverlokasjon, skriv inn:

expressvpn connect [LOCATION]

eller

expressvpn connect [ALIAS]

For eksempel, for å koble til USA – New York, skriv inn:

expressvpn connect "USA - New York"

eller

expressvpn connect usny

Kjør kommandoen «expressvpn connect 'USA - New York'».

Koble til smartlokasjon

For å koble til smartlokasjon:

expressvpn connect smart

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtte for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Bytt til en annen VPN-protokoll

Viktig: Koble fra VPN-et før du bytter til en annen protokoll.

VPN-protokoller er metodene som enheten din kobler til en VPN-server på. For den beste opplevelsen anbefaler ExpressVPN å bruke alternativet automatisk protokoll. Dette er valgt som standard og velger automatisk den protokollen som passer best for nettverket ditt.

I noen tilfeller kan det å bytte til en annen protokoll gi deg raskere tilkoblingshastigheter.For å bytte til Lightway – TCP, kjør følgende kommando:

expressvpn protocol lightway_tcp

For på bytte til Lightway – UDP, kjør følgende kommando:

expressvpn protocol lightway_udp

For på bytte til OpenVPN – TCP, kjør følgende kommando:

expressvpn protocol tcp

For på bytte til OpenVPN – UDP, kjør følgende kommando:

expressvpn protocol udp

Kjør kommandoen «expressvpn protocol udp».

For å bruke det automatiske alternativet, kjør følgende kommando:

expressvpn protocol auto