Get ExpressVPN on your router.
VPN nodig voor je router?
Nu ExpressVPN kopen
Refer a friend to use ExpressVPN.
Bevalt ExpressVPN? 30 dagen gratis?
Nu vrienden verwijzen
Op zoek naar een snelle, veilige VPN instelling? Als u een RT-AC68U (t/m v3), RT-AC87U, RT-AC56R, RT-AC56S of RT-AC56U heeft, kunt u de ExpressVPN app voor routers installeren.

Deze handleiding toont u hoe u uw Asus router configureert met MediaStreamer door uw DNS instellingen te veranderen.

MediaStreamer is een DNS dienst die is ontwikkeld om hogere streamingsnelheden te bieden. Om MediaStreamer prettig te gebruiken, moet u uw IP adres registreren op de ExpressVPN website; daardoor herkent ExpressVPN uw IP adres en geeft het MediaStreamer toegang tot uw apparaat.

NB: MediaStreamer is geen VPN en biedt niet de privacy- en veiligheidsvoordelen van een VPN. Met MediaStreamer kunt u niet van locatie wisselen.

Onderstaande stappen zijn getest op een Asus RT-AC68U (t/m v3).

Spring naar…

1. Uw IP adres op de ExpressVPN website registreren
2. Uw MediaStreamer server IP adressen vinden
3. De DNS instellingen op uw Asus router veranderen

1. Uw IP adres op de ExpressVPN website registreren

Ga naar de ExpressVPN DNS instel pagina. Voer als dat gevraagd wordt uw ExpressVPN inloggegevens in en klik op Inloggen.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die u in de e-mail hebt ontvangen.

Onder IP adres registratie klikt u op Mijn IP adres registreren. Als naast uw IP adres al “geregistreerd” staat, hoeft u deze optie niet opnieuw te selecteren.

Next to "My IP address," click "Register my IP address."

Zet het schuifje bij Automatisch mijn IP adres registreren op aan. Dit wordt aanbevolen omdat het automatisch veranderingen in uw IP adres bijhoudt.

Toggle "Automatically register my IP address" on.

Als u Automatisch mijn IP adres registreren aan hebt staan, kunt u uw IP adres bijhouden door de ExpressVPN app te gebruiken op uw apparaat of door af en toe in te loggen op uw ExpressVPN account.

Hulp nodig? Klik hier om contact op te nemen met de ExpressVPN helpdesk via live chat.

Terug naar boven

2. Uw MediaStreamer server IP adressen vinden

Ga naar de ExpressVPN instel pagina. Voer als dat gevraagd wordt uw ExpressVPN inloggegevens in en klik op Inloggen.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die u in de e-mail hebt ontvangen.

Aan de rechterkant ziet u de MediaStreamer DNS server IP adressen.

Under "Configure MediaStreamer," you will find the IP addresses for MediaStreamer.

Houd dit browservenster open. Later hebt u deze informatie nodig voor het instellen.

Hulp nodig? Klik hier om contact op te nemen met de ExpressVPN helpdesk via live chat.

Terug naar boven

3. De DNS instellingen op uw Asus router veranderen

NB: Onderstaande stappen werken ook voor de Asuswrt-Merlin firmware.

Om naar het admin panel van uw router te gaan, voert u 192.168.1.1 in in uw web browser. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord (standaard is dat allebei admin).

Als het IP adres in het verleden is veranderd en u weet het niet meer, kunt u het vinden in de instellingen van uw apparaat.

Klik in de linker zijbalk op WAN.

asus-rt-ac68u-3.0.0.4.385_10000-admin-select-wan

In WAN DNS Instellen selecteert u Nee bij Automatisch met DNS Server verbinden. Voer de MediaStreamer IP adressen in die u hier gevonden had.

Klik op Toepassen.

Click “Apply.”

Hulp nodig? Klik hier om contact op te nemen met de ExpressVPN helpdesk via live chat.