Get ExpressVPN on your Mac.
Tarvitsetko VPN:n Macille?
Hanki ExpressVPN nyt
Refer a friend to use ExpressVPN.
Pidätkö ExpressVPN:stä? Haluatko ilmaisen kuukauden?
Suosittele heti ystävälle

Tässä oppaassa näytetään, miten voit jakaa VPN-yhteyden Mac-tietokoneelta L2TP/IPsecin manuaalisella määrityksellä.

Kaikki ExpressVPN-sijainnit eivät välttämättä ole saatavilla manuaalisesti määritetyissä yhteyksissä.

Tärkeää: L2TP/IPsec tarjoaa ainoastaan vähäisen suojauksen, joten sitä tulisi käyttää vain tietojen anonymisointiin tai sijainnin vaihtamiseen.

Ennen kuin jatkat, muista seuraavat asiat:

• Jos käytät ExpressVPN-sovellusta Mac-laitteellasi, katkaise VPN-yhteys. (Sovellusta ja manuaalista määritystä ei voi käyttää samanaikaisesti.)
  • Yhdistä Mac-laitteesi internetiin Ethernet-kaapelilla. Näin Mac-laitteesi voi jakaa VPN-yhteyden Wi-Fin välityksellä. (Jos MacBookissasi ei ole Ethernet-porttia, voit käyttää Ethernet-sovitinta.)

Siirry osioon…

1. Pääsytietojen hakeminen ExpressVPN-tililtä
2. L2TP/IPsec-määrityksen asentaminen
3. L2TP/IPsec-yhteyden määrittäminen
4. Yhdistäminen L2TP/IPsec-yhteyteen
5. Jaettavan VPN-yhteyden asentaminen
6. VPN-yhteyden jakaminen
VPN-yhteyden jakamisen lopettaminen
L2TP/IPsec-yhteyden katkaiseminen

1. Pääsytietojen hakeminen ExpressVPN-tililtä

Jotta voit jakaa VPN-yhteyden Mac-laitteeltasi, sinun täytyy ensin hakea pääsytiedot ExpressVPN-tililtäsi VPN:n asennusta varten.

Siirry ExpressVPN-asennussivulle. Syötä pyydettäessä ExpressVPN-kirjautumistietosi ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Syötä ExpressVPN-kirjautumistietosi ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Syötä vahvistuskoodi, joka lähetettiin sähköpostiisi.

Valitse oikealta L2TP/IPsec.

Klikkaa L2TP/IPsec.

Tämä osio sisältää käyttäjätunnuksesi, salasanasi sekä listan palvelinosoitteista ympäri maailmaa.

Tämä osio sisältää käyttäjätunnuksesi, salasanasi sekä listan palvelinosoitteista ympäri maailmaa.

Pidä tämä selainikkuna avoinna. Tarvitset tätä tietoa myöhemmin asennuksen aikana.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

2. L2TP/IPsec-määrityksen asentaminen Mac-laitteelle

Klikkaa oikeasta yläreunasta löytyvää"Apple" icon.-kuvaketta. Valitse Järjestelmäasetukset… > Verkko.

Järjestelmäasetuksissa klikkaa Verkkoa.

Klikkaa Verkko-näkymässä Add icon.-painiketta. Syötä ponnahdusikkunaan seuraavat tiedot:

• Liitäntä: valitse VPN.
  • VPN-tyyppi: valitse L2TP over IPsec.
  • Palvelun nimi: Syötä haluamasi nimi VPN-yhteydelle. Tämä voi olla esimerkiksi VPN-palvelimen sijainti, esimerkiksi “ExpressVPN Ruotsi“.

Luo VPN-yhteys klikkaamalla Luo.

Klikkaa lopuksi Luo.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

3. L2TP/IPsec-yhteyden määrittäminen

Syötä Verkko-näkymässä seuraavat tiedot:

Rastita ruutu kohdasta Näytä VPN-tila valikkorivillä nähdäksesi siellä VPN-yhteytesi tilan.

Klikkaa seuraavaksi Todentamisasetukset… ja syötä seuraavat tiedot:

• Salasana: syötä aiemmin etsimäsi salasana.
  • Jaettu salaisuus: syötä 12345678.

Syötä salasanasi sekä jaettu salaisuus.

Klikkaa OK.

Klikkaa sitten Lisävalinnat…

Rastita ruutu kohdasta Lähetä kaikki liikenne VPN-yhteyden kautta ja klikkaa OK.

Rastita ruutu kohdasta Lähetä kaikki liikenne VPN-yhteyden kautta.

Klikkaa Käytä tallentaaksesi asetuksesi.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

4. Yhdistäminen L2TP/IPsec-yhteyteen

Verkko-näkymässä klikkaa Yhdistä muodostaaksesi VPN-yhteyden.

Klikkaa Yhdistä.

Kun olet yhdistänyt VPN:ään onnistuneesti, näet yhteytesi alla tekstin, jossa lukee “Yhteydessä“.

VPN-yhteytesi on aktivoitu onnistuneesti.

Olet nyt yhteydessä ExpressVPN:ään.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin ylös

5. Jaettavan VPN-yhteyden asentaminen

Palaa Järjestelmäasetukset…-näkymään. Klikkaa Jako.

Valitse vasemmasta sivuvalikosta Internet-jako.

Valitse Internet-jako vasemmasta valikosta.

Internet-jaon asetukset tulevat näkyviin ikkunan oikealle puolelle. Valitse seuraavat asetukset:

• Jaa internet-yhteytesi: valitse juuri luomasi L2TP/IPsec-yhteys.
  • Tietokoneille käyttäen porttia: rastita ruutu Wi-Fin kohdalta.

Klikkaa sitten Wi-Fi-valinnat… ja syötä seuraavat tiedot:

• Verkon nimi: syötä haluamasi nimi.
  • Kanava: pidä oletusvalinta.
  • Suojaus: valitse WPA2 Personal.
  • Salasana: luo salasana.

Klikkaa OK.

Jokainen, joka haluaa liittyä VPN-yhteyteesi, tarvitsee äsken luomasi salasanan.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

6. VPN-yhteyden jakaminen

Rastita Jako-näkymässä ruutu, jonka vieressä lukee Internet-jako.

Jos laitteesi ei ole Wi-Fi-yhteydessä, sinua pyydetään yhdistämään Wi-Fiin. Klikkaa Yhdistä Wi-Fiin.

Sinua pyydetään käynnistämään internet-jako. Klikkaa Aloita.

Tekstin “Internet-jako: päällä“ viereen ilmestyy vihreä pallo.

Internet-jako on päällä.

Valikkorivilläsi näkyy nyt kaksi uutta kuvaketta.

Seuraava kuva osoittaa, että olet yhteydessä ExpressVPN:n palvelimeen:

Valikkorivin kuva näyttää, että olet yhteydessä ExpressVPN:n palvelimeen.

Seuraava kuva osoittaa, että VPN-yhteytesi on jaettu:

Valikkorivin kuva näyttää, että jaat VPN-yhteytesi.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

VPN-yhteyden jakamisen lopettaminen

Jos haluat lopettaa VPN-yhteyden jakamisen, avaa Järjestelmäasetukset… > Jako.

Poista rasti kohdasta Internet-jako.

Poista valinta kohdasta Internet-jako.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

L2TP/IPsec-yhteyden katkaiseminen

Jos haluat katkaista L2TP/IPsec-yhteyden, avaa Järjestelmäasetukset… > Verkko.

Valitse vasemmalta L2TP/IPsec-yhteytesi. Klikkaa lopuksi Katkaise.

Klikkaa Katkaise.