Get ExpressVPN on your Mac.
VPN nodig voor Mac?
Nu ExpressVPN kopen
Refer a friend to use ExpressVPN.
Bevalt ExpressVPN? 30 dagen gratis?
Nu vrienden verwijzen

In deze handleiding leest u hoe u de VPN verbinding van uw Mac computer deelt met L2TP/IPsec handmatig instellen.

Niet alle ExpressVPN locaties zijn mogelijk beschikbaar voor handmatig ingestelde verbindingen.

Belangrijk: L2TP/IPsec biedt zwakke veiligheidsvoordelen en dient enkel gebruikt te worden voor anonimisatie of voor het veranderen van locatie.

Voordat u doorgaat:

• Als u de ExpressVPN app op uw Mac apparaat gebruikt, verbreek dan de verbinding met de VPN. (De app en handmatig instellen kunnen niet tegelijkertijd gebruikt worden.)
  • Verbind uw Mac met het internet via een Ethernet kabel. Hiermee kunt u de VPN verbinding van uw Mac via wifi delen. (Als uw MacBook model geen Ethernet poort heeft, gebruikt u een Ethernet adapter.)

Spring naar…

1. De inloggegevens van uw ExpressVPN account vinden
2. De L2TP/IPsec VPN configuratie instellen
3. Uw L2TP/IPsec VPN configureren
4. Met uw L2TP/IPsec VPN verbinden
5. Uw VPN instellen om te delen
6. Uw VPN verbinding delen
Stoppen met delen van uw VPN verbinding
Uw L2TP/IPsec VPN verbinding verbreken

1. De inloggegevens van uw ExpressVPN account vinden

Om een VPN verbinding vanaf uw Mac computer te delen, moet u eerst uw ExpressVPN inloggegevens achterhalen voor het instellen van de VPN.

Ga naar de ExpressVPN instelpagina. Als hiernaar gevraagd wordt, voert u uw ExpressVPN inloggegevens in en klikt u op Inloggen.

Voer uw ExpressVPN inloggegevens in en klik op "Inloggen."

Voer de verificatiecode in die naar uw e-mailadres verstuurd is.

Aan de rechterkant, selecteer L2TP/IPsec.

Klik op "L2TP/IPsec."

Hier ziet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met serveradressen over de hele wereld.

Hier ziet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met serveradressen over de hele wereld.

Houd dit browservenster open. U hebt deze informatie later nodig voor het instellen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

2. De L2TP/IPsec VPN configuratie instellen

Klik op "Apple" pictogram. links bovenin uw scherm. Selecteer Systeemvoorkeuren… > Netwerk.

Klik op “Netwerk” in Systeemvoorkeuren.

In het Netwerk venster, klik op Pictogram toevoegen.. In het pop-up scherm, voer de volgende gegevens in:

• Interface: selecteer VPN.
  • VPN Type: selecteer L2TP over IPsec.
  • Naam dienst: voer een naam in waardoor u uw VPN verbinding herkent. Het kan handig zijn om de locatienaam in te voeren (bijv. ExpressVPN Utrecht).

Klik op “Creëren” om een VPN verbinding te creëren.

Klik vervolgens op Creëren.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

3. Uw L2TP/IPsec VPN configureren

In het Netwerk venster, voert u de volgende gegevens in:

Klik op het vakje naast VPN status weergeven in menubalk om uw VPN verbindingsstatus in de menubalk te zien.

Klik vervolgens op Authenticatie instellingen… Voer de volgende informatie in:

• Wachtwoord: voer het wachtwoord in dat u eerder gevonden hebt.
  • Gedeeld geheim: voer 12345678 in.

Voer uw wachtwoord en gedeeld geheim in.

Klik op OK.

Klik vervolgens op Geavanceerd…

Vink het vakje aan met Alle verkeer via de VPN verbinding sturen en klik vervolgens op OK.

Vink het vakje aan voor “Alle verkeer via de VPN verbinding sturen.”

Klik op Toepassen om al uw instellingen op te slaan.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

4. Met uw L2TP/IPsec VPN verbinden

In het Netwerk venster, klikt u op Verbinden om uw VPN verbinding te starten.

Klik op “Verbinden.”

Zodra u succesvol bent verbonden met de VPN ziet u het woord “Verbonden” onder de naam van uw verbinding.

Uw VPN verbinding is geslaagd.

U bent nu verbonden met ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

5. Uw VPN instellen om te delen

Ga terug naar het Systeeminstellingen… menu. Klik op Delen.

Selecteer Internet delen in het linkerpaneel.

Selecteer "Internet delen" in het linkerpaneel.

De opties voor Internet delen verschijnen aan de rechterkant van het scherm. Gebruik de volgende instellingen:

• Uw verbinding delen van: selecteer de L2TP/IPsec VPN verbinding die u zojuist gecreërd hebt.
  • Naar computers die gebruiken: vink het vakje aan voor Wifi.

Klik vervolgens op Wifi opties… Voer de volgende gegevens in:

• Netwerknaam: creëer een netwerknaam.
  • Kanaal: laat het op standaard staan.
  • Beveiliging: selecteer WPA2 persoonlijk.
  • Wachtwoord: creëer een wachtwoord.

Klik op OK.

Ieder ander die wil verbinden met uw VPN verbinding heeft het wachtwoord nodig dat u zojuist hebt gecreëerd.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

6. Uw VPN verbinding delen

In het venster Delen, vinkt u het vakje aan naast Internet delen.

Als uw wifi uit staat, wordt u gevraagd om uw wifi aan te zetten. Klik op Wifi aanzetten.

U wordt gevraagd om internet delen in te schakelen. Klik op Aan de slag.

Een groen stipje zal naast de tekst verschijnen: “Internet delen: aan.”

Internet delen staat aan.

In uw menubalk staan twee nieuwe pictogrammen.

Het volgende pictogram laat zien dat u verbonden ben met de ExpressVPN server:

Het menubalk pictogram laat zien dat u verbonden ben met de ExpressVPN server.

Het volgende pictogram laat zien dat u uw VPN verbinding deelt:

Het menubalk pictogram laat zien dat u uw VPN verbinding deelt.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Stoppen met delen van uw VPN verbinding

Om te stoppen met het delen van uw VPN verbinding, gaat u terug naar Systeeminstellingen… > Delen.

Haal het vinkje weg uit het vakje Internet delen.

Haal het vinkje weg uit het vakje Internet delen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Uw L2TP/IPsec VPN verbinding verbreken

Om de verbinding met uw L2TP/IPsec VPN te verbreken, gaat u naar Systeeminstellingen… > Netwerk.

Selecteer de naam van uw L2TP/IPsec VPN verbinding aan de linkerkant. Klik vervolgens op Verbinding verbreken.

Verbinding verbreken.”

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.