Get ExpressVPN on your Mac.
Behöver du ett VPN till Mac?
Skaffa ExpressVPN nu
Refer a friend to use ExpressVPN.
Älskar du ExpressVPN? Vill du ha en månad gratis?
Bjud in en vän nu

Den här guiden visar hur du delar din VPN-anslutning från en Mac-dator med manuell konfiguration för L2TP/IPsec.

Det kan hända att alla ExpressVPN-positioner inte är tillgängliga för manuellt konfigurerade anslutningar.

Viktigt: L2TP/IPsec tillhandahåller svaga säkerhetsfördelar och ska bara användas för anonymisering eller positionsbyte.

Innan du fortsätter:

• Ifall du använder ExpressVPN:s app på din Mac-dator, se till att frånkoppla ditt VPN (appen och den manuella konfigurationen kan inte användas samtidigt).
  • Anslut din Mac till internet med en Ethernet-kabel. Det gör att din Mac kan dela VPN-anslutningen via wi-fi (ifall din MacBook inte har någon Ethernetport kan du använda en Ethernetadapter).

Gå direkt till…

1. Hitta dina inloggningsuppgifter till ExpressVPN
2. Konfigurera ett L2TP/IPsec-VPN på din Mac
3. Konfigurera ditt L2TP/IPsec-VPN
4. Anslut till ditt L2TP/IPsec-VPN
5. Konfigurera din VPN-anslutning för delning
6. Dela din VPN-anslutning
Sluta dela din VPN-anslutning
Frånkoppla din L2TP/IPsec-anslutning

1. Hitta dina inloggningsuppgifter till ExpressVPN

För att dela en VPN-anslutning från din Mac-dator behöver du först hitta dina inloggningsuppgifter till ExpressVPN för VPN-konfigurationen.

Gå till ExpressVPN:s installationssida. Fyll i dina inloggningsuppgifter ifall du uppmanas till det och klicka på Logga in.

Fyll i dina inloggningsuppgifter och klicka på "Logga in".

Fyll i verifieringskoden som skickats till din e-post.

Till höger väljer du L2TP/IPsec.

Klicka på "L2TP/IPsec."

Nu kommer du att se ditt användarnamn, lösenord och en lista över serveradresser från hela världen.

Du kommer att se ditt användarnamn, lösenord och en lista över serveradresser från hela världen.

Håll det här webbläsarfönstret öppet. Du kommer behöva den här informationen för konfigurationen senare.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s kundtjänst för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

2. Konfigurera ett L2TP/IPsec-VPN på din Mac

Klicka på "Apple" icon. högst upp till vänster på skärmen. Välj Systempreferenser… > Nätverk.

Klicka på “Nätverk” i Systempreferenser.

I fönstret Nätverk klickar du på Add icon.. I popup-fönstret anger du följande:

• Gränssnitt: Välj VPN.
  • VPN Type: Välj L2TP over IPsec.
  • Tjänstens namn: Fyll i ett namn som hjälper dig känna igen VPN-anslutningen. Det kan vara bra att få med positionsnamnet (t.ex. ExpressVPN LA).

Klicka på “Skapa” för att skapa en VPN-anslutning.

Klicka sedan på Skapa.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s kundtjänst för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

3. Konfigurera ditt L2TP/IPsec-VPN

I fönstret Nätverk anger du följande uppgifter:

Kryssa i rutan intill Visa VPN-status i menyfältet för att se status för din VPN-anslutning i menyfältet.

Klicka sedan på Autentiseringsinställningar… Ange följande information:

• Lösenord: Ange det lösenord du hittade tidigare.
  • Delad hemlighet: Ange 12345678.

Fyll i ditt lösenord och delad hemlighet.

Klicka på OK.

Klicka sedan på Avancerat…

Kryssa i rutan för Skicka all trafik via VPN-anslutning och sedan på OK.

Kryssa i rutan för “Skicka all trafik via VPN-anslutning.”

Klicka på Använd för att spara dina inställningar.